Vi sponsrar

Vi sponsrar ett flertal föreningar och vi har valt att lägga lite extra krut på några speciella förare inom racing.

Erik Berger, blev utsedd till världens äldste racerförare 2015 när han fyllde 90 år. Erik blev först i Sverige att ta 10 SM guld i banracing. Erik inledde sin motorsportkarriär 1947 och hade sin storhetstid i slutet av sextiotalet. 1972 slutade han med racing och gick över till rallycross. Efter två ganska misslyckade säsongen lade han hjälmen på hyllan. 1996 blev Erik uppringd av tidningen Teknikens Värld som ville göra ett specialreportage. De hade lånat in en gammal Ford Escort. Erik ställde upp och körde några varv på Kinnekulle Ring, men tänkte inte så mycket mer på det… Så en dag blev han uppringd av en Rolf Linder från Molkom. Han hade läst artikeln och han frågade Erik om han kunde tänka sig att göra comeback, om Rolf köpte en bil åt Erik. Detta blev startskottet för Eriks comeback.

Sonen Anders Berger började med historisk racing i vuxen ålder. De första åren hade han det tufft att hänga med pappa Erik, men på senare år är det Anders som dominerar sin klass i historisk racing. Han har vunnit sin klass 11 gånger.

Emil Sonesson är Bengtsfors MotorClubs framtidshopp. Efter att ha kört gokart i ett antal år övergick han till att köra banracing i Renault Junior Cup i SSK-Serien, kanske Sveriges bästa ungdomsklass i racing. Under debutåret 2015 tog Emil en seger och ytterligare några pallplatser och slutade på fjärde plats i serien. 2016 tog Emil ytterligare en seger, men efter en jämn säsong slutade han på andra plats i klassen. 2017 skall Emil gå upp en klass och köra VolvoCupen.

Vi sponsrar bl. a.

  • Bergers Racing Team
  • Emil Sonessons Racing
  • Bengtsfors BOIS
  • Bengtsfors IF
  • Stigsökarna
  • Bengtsfors Motor Club